Almanya'daki korona cezaları cep yakacak

Almanya'daki korona cezaları cep yakacak

Alman Otomobil Kulübü (ADAC) yayınladığı ceza çizelgesinde federal düzeyde geçerli olan Enfeksiyon Koruma Yasası'nı ihlal edenlere 25 bin avroya kadar para cezası geçerli olduğunu açıkladı.

FRANKFURT - Almanya korona ile mücadele kapsamında getirdiği yasaklara uymayanlara ağır para cezaları uyguluyor. Alman Otomobil Kulübü (ADAC) yayınladığı ceza çizelgesinde her eyaletin farklı ceza uygulama yapmasının eyalet inisiyatifinde olduğunu ifade ederek, federal düzeyde geçerli olan Enfeksiyon Koruma Yasası ihlal edenlere 25 bin avroya kadar para cezası geçerli olduğunu açıkladı.

İkiden fazla kişi bir araya gelmenin cezası 200 avro

Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde aynı evde yaşamayan ikiden fazla kişinin bir araya gelmesi durumunda kişi başı 200 avro para cezasına çarptırılıyor.

Piknik ve mangal yapmanın cezası 250 avro

Kamusal alanlarda piknik veya mangal yapmanın bedeli ise 250 avro cezası kesiliyor.

Seyahat yasaklarını ihlale bin avro ceza

Baden-Württemberg eyaletinde ikiden fazla kişinin kamusal alanda bir araya gelmesi ve eyalet kapsamındaki seyahat yasaklarına uyulmaması durumunda bin avroya kadar para cezası kesiliyor. Yolcu taşıma sertifikası bulunmayan ve bu kuralı ihlal eden kişilere ise 500 avroya kadar para cezası veriliyor.

Enfeksiyon Koruma Yasası ihlaline rekor ceza

Bavyera eyaletinde ise evini geçerli bir neden olmadan terk eden herkes 150 avro para cezasına uygulanıyor. Rheinland-Pfalz eyaletinde ise aynı haneden aile üyeleri hariç ikiden fazla kişiden oluşan toplantılar 200 avro ile cezalandırılıyor. Ülke genelinde Enfeksiyon Koruma Yasasını ihlal edenleri 25 bin avroya kadar ceza verilebiliyor.

Mehmet Koca
 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum