Almanya'da yaz tatili eylüle alınsın önerisi

Almanya'da yaz tatili eylüle alınsın önerisi

Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Turizm Birliği Genel Müdürü Woitendorf, yaz tatili döneminin bu yıl ağustos veya eylüle alınmasını önerdi.

BERLİN - Almanya'nın Mecklenburg-Vorpommern Eyaleti Turizm Birliği Genel Müdürü Tobias Woitendorf, yaz tatili döneminin bu yıl ağustos veya eylüle alınmasını önerdi.

Bu yıl yaz tatili döneminin normal şartlarda haziran ve temmuz aylarında olduğunu anımsatan Woitendorf, ağustos ve eylül aylarında Kovid-19 salgınından dolayı getirilen kısıtlamaların muhtemelen kısmen kaldırılabileceğini ve böylelikle yılın ilk yarısında yaşanan ticari durgunluğun aşılabileceğini kaydetti.

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, AB ülkelerinin Kovid-19 salgını sırasında gelişmekte olan ülkelere yapılan yardımlara daha fazla katkıda bulunmasını istedi. Müller, bu yardımlarla gelişmekte olan ülkelerin istikrarlı hale getirilmesinin sağlanması gerektiğini belirterek, ilk adım olarak da bu ülkelerdeki sağlık alt yapılarının geliştirilebileceğini söyledi.

Öte yandan, başkent Berlin'deki Charite Hastanesi, tüm çalışanlarını Kovid-19 testinden geçirmeye başladı.

Hastaneden yapılan açıklamada, bu şekilde çalışanlar arasında şimdiye kadar fark edilmeyen ancak Kovid-19'a yakalanan çalışanları ortaya çıkarmanın yanında, bağışıklık kazananları da tespit etmenin amaçlandığı belirtildi.

Binlerce hekim ve sağlık çalışanına test yapılacağı aktarılan açıklamada, testi pozitif çıkan personelin çalıştırılmayacağı ve durumun sağlık dairesine bildirileceği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT