Almanya'da yaşayan Türk: Türkiye’deki koşullar sayesinde buradaki hastanelerde Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz

Almanya'da yaşayan Türk: Türkiye’deki koşullar sayesinde buradaki hastanelerde Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz

Türkiye'de yaşayan doktorların Almanya'ya göçü her geçen gün artarak devam ederken, Almanya'da yaşayan bir Türk'ten konu hakkında çok konuşulacak bir açıklama geldi.

Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Kanada ve ABD’ye Türk doktor akını sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler” dediği Türk doktorlar, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir rekora imza attı ve sadece 14- 31 Mayıs arasında 144 Türk doktor Almanya’ya gitti.

Türk doktorlar, bu yılki geleneksel buluşmasını Hannover kentinde gerçekleştirdi. Daha önce çeşitli kentlerde buluşan doktorlar, Kuzey Almanya’daki Hannover pikniğini sosyal medyadan, “Giderlerse, gidenler topluluğu” diye paylaşmıştı.

Bu fotoğraf Türkiye'de gündem olmuş bir çok yorum yağmıştı.

Türk doktorların Almanya'ya göçü sürerken Medyascope'dan Ruşen Çakır konu hakkında dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yazıda Almanya'da yaşayan Türklerin ''Almanya’da artık her hastanede Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz” sözleri dikkat çekti.

İşte o yazının tamamı:

Son dönemde yazılımcılardan ziyade doktorlar başta olmak üzere sağlık çalışanlarının göçünü daha çok konuşuyoruz. Bunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Giderlerse gitsinler“ çıkışının da payı olsa gerek. Aslına bakılacak olursa sağlık çalışanlarının göç etmesi, örneğin yazılımcılara göre, daha zor. Zira yazılımcılara İngilizce yetiyor ki çoğunun böyle bir sorunu yok fakat sağlık çalışanları gidecekleri ülkenin dilini bilmek zorundalar, üstüne bir de yeterlik sınavına giriyorlar.

İlk akla gelen ülke tabii ki Almanya. Daha önceki bölümlerde Türkiye’nin önde gelen tıp fakültelerinden birinde profesör olan Kaan’dan, meslektaşı olan eşi ve yine doktor olan bir başka çiftle birlikte bir yıldır Almanca çalıştıklarını söyleyen Aliye’den bahsetmiştim. Öyle ki, şimdi kim olduğunu notlarımdan bulamadım, kusura bakmasın ama yakın zamanda Almanya’ya yerleşmiş olan bir yurttaşımızın “Türkiye’deki koşullar sayesinde burada artık her hastanede Türkçe konuşan doktor bulabiliyoruz” sözleri çok çarpıcıydı.

HABERE YORUM KAT