Almanya’daki Türk doktorların ‘Giderlerse gitsinler’ hatırası AKİT'in gündemi oldu

Almanya’daki Türk doktorların ‘Giderlerse gitsinler’ hatırası AKİT'in gündemi oldu

Almanya'daki Türk doktorların buluştuğu piknik fotoğrafı AKİT'in gündeminde yer aldı.

Almanya başta olmak üzere İsviçre, Avusturya, Kanada ve ABD’ye Türk doktor akını sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Giderlerse gitsinler” dediği Türk doktorlar, 14 Mayıs seçimlerinden sonra yeni bir rekora imza attı ve sadece 14- 31 Mayıs arasında 144 Türk doktor Almanya’ya gitti.

Türk doktorlar, bu yılki geleneksel buluşmasını Hannover kentinde gerçekleştirdi. Daha önce çeşitli kentlerde buluşan doktorlar, Kuzey Almanya’daki Hannover pikniğini sosyal medyadan, “Giderlerse, gidenler topluluğu” diye paylaştı.

Bu paylaşım sosyal medyada gündem oldu.

Akit TV'de yayınlanan bir programda Ali İhsan Karahasanoğlu ve Murat Alan bu fotoğrafı gündemlerine taşıdı.

Ali İhsan Karahasanoğlu konu hakkında ''Almanya'da maaşlar 150 bin TL diyorlarsa, bu fotoğrafta görünen kişiler kimi öğrenci kimi uzmanlık eğitimini tamamlamak üzere giden insanlar bir yıl iki yıl sonra Türkiye'ye dönmek hayaliyle geçici olarak bulunuyorlarsa veya 150 bin net değil de 90 bin anca alabiliyorsa bunun 30 bin lirasını kiraya veriyorlarsa bunu oradaki Alman Büyükelçimizin oradaki yetkililerin açıklaması gerekiyor.'' dedi

Murat Alan ''Osman Kavala yargılanıyor, Alman Büyükelçi duruşmasında, Selahattin Demirtaş yargılanıyor Alman Büyükelçi duruşmasında böyle bir hadisede de bir iki araştırma yapılıp Türkiye'nin itibarı zedelenen bu fotoğraf karesinde de en azından şu arkadaşlar elini kolunu sallayarak Almanya'ya gitmemiştir, Alman Elçiliği de bu arkadaşlardan haberdardır, bu arkadaşların hangisi gerçekten o niyetle gitmiş, hangisi pasaportunu yırtmış öğrenilebilir diye düşünüyorum'' dedi.

Seçimde Almanya'daki oy oranlarına dikkat çeken Karahasanoğlu ise ''Bunların verdikleri bilgilerin en net yanlışlığını gösteren fotoğraf yurt dışı sandıklarında Tayyip Erdoğan'a yoğun bir desteğin olması'' dedi

İşte o konuşmanın tamamı:

www

HABERE YORUM KAT