'Almanya'da Yahudi düşmanlığına izin vermeyeceğiz'

'Almanya'da Yahudi düşmanlığına izin vermeyeceğiz'

Alman Hükümet Sözcüsü Seibert, "Trump'ın açıklamalarını kabul etmiyorum, ancak Almanya'da Yahudi düşmanlığı yapılmasına da izin vermeyeceğiz" dedi.

BERLİN - Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul, terör örgütü IŞİD'e karşı henüz nihai bir zafere ulaşılmadığını ve bu örgütün hala asimetrik tehdit oluşturduğunu söyledi. 

Breul, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin IŞİD'in yenildiği şeklindeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, bu örgütün tehdidinin Irak'ta da hala sürdüğünü belirterek, "IŞİD bölgede yenildi ancak hala önemli ölçüde asimetrik bir tehdit oluşturuyor." dedi. 

"IŞİD'e karşı nihai zafere henüz ulaşılmadı"

"IŞİD'e karşı nihai zafere henüz ulaşılmadı" diyen Breul, bu nedenle Irak'ta terörizme karşı mücadele kapsamında görev yapan Alman askerlerinin çabalarının süreceğini ve Tornado tipi Alman keşif uçaklarının da göreve devam edeceğini kaydetti. 

"Almanya'da Yahudi düşmanlığına izin vermeyeceğiz"

Basın toplantısına katılan Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert ise hafta sonunda Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Kudüs gösterileri ile ilgili açıklama yaptı.

Almanya’da İsrail bayrağı yakıldı

Alman hükümetinin de Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul eden ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını kabul etmediğini belirten Seibert, ancak Almanya'da genel olarak Yahudi düşmanlığı yapılmasına da izin vermeyeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT