Almanya'da uçak biletlerine ve benzine zam

Almanya'da uçak biletlerine ve benzine zam

Almanya'da iklim koruma programı çerçevesinde uçak biletlerinden ve benzinden alınan vergiler arttırılacak. Tren biletleri ucuzlayacak.

BERLİN - Alman Maliye Bakanlığı'nın çevreye zararlı oldukları için uçaklara yolcu başına mesafeye göre 3 - 17 avro arası ek vergi getirme önerisi bakanlar kurulu tarafından kabul edildi. Benzin fiyatlarında da litre başına 3 centlik bir artış öngören tasarı, 1 Nisan 2020 tarihinde yürürlüğe girecek.

Mevcut düzenlemede Almanya içi ve Almanya'dan Avrupa Birliği ülkelerine uçuşlarda 7,38 avro olan yolcu başına vergi, 10,43 avroya çıkacak. 6 bin kilometreye kadar olan uçuşlarda alınan vergi 32,57 avroya yükselirken, daha uzun uçuşların vergisi yaklaşık 17 avroluk artışla 58,63 avro olacak.

Bu zamlar da hava yolu firmaları tarafından büyük ihtimalle bilet fiyatlarına yansıtılacağı için, Almanya Türkiye uçuşlarının fiyatlarının da artacağı tahmin ediliyor.

Tren biletleri ucuzlayacak

Maliye Bakanlığı'nın iklim koruma programı çerçevesinde aldığı kararlara göre yapılacak artışla eş zamanlı olarak, tren biletlerinden alınan yüzde 19 KDV de yüzde 7'ye düşecek. Böylelikle tren biletlerinin yaklaşık yüzde 10 daha ucuz olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum