Almanya'da üç ürün geri çağırılıyor... Kükürt dioksit tehlikesi

Almanya'da üç ürün geri çağırılıyor... Kükürt dioksit tehlikesi

Norma şu anda donmuş üç üründeki kükürt dioksit nedeniyle bir geri çağırma başlattığını duyurdu.

26 Ocak Perşembe günü Norma geri çağırma hakkında bilgi paylaşımında bulundu

HMF Food Production GmbH & Co. KG şirketi indirim satıcısına üç dondurulmuş üründe az miktarda kükürt dioksit bulunduğunu bildirdi. Tüketicinin korunması amacıyla gıdanın satıştan kaldırılmasına karar verildi.

Ürün ayrıntıları:

  • Ürün: Riesengarnelenschwänze
    kuyrukları İçerik: 615 gram
    Fjordkrone marka
    Tüm son kullanma tarihi (MHD)
  • Ürün: Panierte Knuspergarnelen; Geschmack: Knoblauch
    İçerik: 615 gram
    Fjordkrone marka
    Tüm son kullanma tarihi (MHD)
  • Ürün:Riesengarnelenschwänze Provencale; Geschmack: Kräuter
    İçerik: 615 gram
    Fjordkrone marka
    Tüm son kullanma tarihi (MHD)
 

İndirimci Norma'da geri çağırma: donmuş üründe bulunan kükürt dioksit
Bir gıda analiz sistemleri şirketi olan Gerhardt'a göre, kükürt dioksit en çok kurutulmuş meyve, meyve suyu, reçel, şarap, patates yemekleri ve deniz ürünlerinde bulunur. Burada kimyasal madde, “mantar ve bakteri kültürlerinin büyümesini engellemek ve böylece gıdanın raf ömrünü uzatmak” için kullanılıyor.

Bavyera Eyalet Sağlık ve Gıda Güvenliği Ofisi'nin belirttiği gibi, endojen bir enzim (sülfit oksidaz) zararsız sülfata hızlı oksidasyon sağladığından, gıdalardaki kükürt dioksit çoğu insan tarafından iyi tolere edilir. Ancak toksik etkisinden dolayı bazı tüketiciler koruyucu maddeye karşı alerjik olmakta ve baş ağrısı, mide bulantısı gibi intolerans belirtileri göstermektedir.

Bu nedenle AB'de kükürt dioksit kullanımına ilişkin sınır değerler vardır ve madde bulunuyorsa etiketleme zorunluluğu vardır. AB'de bu değer 10 mg/kg veya 10mg/l'dir. Ambalajlı gıdaların üzerinde müşteriler E220 - E228 numaralarının altında ürünün kükürt dioksit içerdiği bilgisini bulacaklardır. Serbest mallarda "kükürtlü" ibaresi not edilmelidir.

HABERE YORUM KAT