Almanya’da Türk okulları tartışması

Almanya’da Türk okulları tartışması

Türkiye'nin Almanya'da Türk okulları açma girişimi Alman kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rainer Breul'un, Türkiye'nin Almanya'da 3 Türk okulu açmayı düşündüğünü söylemesi Alman kamuoyunda ve siyasetinde tartışma konusu oldu.

'Türkiye, Almanya'da 3 okul açacak'

"Değerlerimizle bağdaşmayan şeylere yer yok"

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Almanya'da açılacak Türk okulları ile ilgili olarak, "Bunlar asla bizim değerlerimizle bağdaşmayan şeylerin öğretildiği yerler olmayacak" dedi.

"Tam bir felaket"

Sol Parti Milletvekili ve Türk-Alman Parlamenterler Grubu Başkanı Sevim Dağdelen ise, Alman hükümetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kendi özel okullarını Almanya'da açabilmesi için müzakerelerde bulunmasını tam bir felaket olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki toplumu kutuplaştırıp böldüğünü söyleyen Dağdelen, "Onun okulları Almanya'daki uyum ve demokrasi açısından zehirdir" ifadesini kullandı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Breul, Türkiye'de 3 Alman okulu bulunduğunu, mütekabiliyet esasına ilişkin Türkiye'nin de Almanya'nın Frankfurt, Berlin ve Köln'de olmak üzere 3 Türk okulu açmayı düşündüğünü söylemişti.

Breul, müzakerelerin sürdüğünü ve ne zaman sonlanacağına ilişkin şimdilik değerlendirmede bulundu.

HABERE YORUM KAT