Almanya'da toplu taşıma bedava olacak

Almanya'da toplu taşıma bedava olacak

Almanya, Avrupa Birliği'nin hava kirliliği baskısına, otobüsleri ve trenleri ücretsiz yaparak cevap vermeye hazırlanıyor. İlk etapta, Bonn, Essen, Reutlingen, Mannheim ve Herrenberg şehirlerinde deneme yapılacak.

FRANKFURT - Avrupa Birliği'nin hava kirliliği nedeniyle baskı yaptığı Almanya, otobüs, tren ve tramvayları ücretsiz yaparak, özel arabaların trafikteki yoğunluğunu ve bu nedenle ortaya çıkan hava kirliliğini azaltmayı planlıyor.

Federal Çevre Bakanı Hendricks, Ulaştırma Bakanı Schmidt ve Başbakanlık Büro Şefi Altmaier tarafından Avrupa Birliği Çevre Komiseri Karmenu Vella'ya gönderilen mektupta, federal hükümetin eyaletler ve belediyelerle birlikte ücretsiz bir toplu taşıma planı düşündüğü ifade edildi.

Politico'da yayımlanan ve gerekli olduğu durumlarda, şehir yönetimleri tarafından araçla trafiğe çıkma yasağının da gündeme getirilebileceğini vurgulayan mektupta, ilk olarak Bonn, Essen, Reutlingen, Mannheim ve Herrenberg şehirlerinde pilot uygulama yapılmasının planlandığı dile getirildi.

Öte yandan Spiegel dergisinin internet sitesinde yer alan habere göre, Estonya'nın başkenti Talin'de ve ABD'nin Portland şehrinde toplu taşıma şehir merkezlerinde ücretsiz sunuluyor.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum