Almanya'da sınavsız motorsiklet düzenlemesi

Almanya'da sınavsız motorsiklet düzenlemesi

Almanya Ulaştırma Bakanlığı, 100 km'ye kadar hız yapabilen 15 ps motorsikletlerin araba ehliyeti ile sınavsız kullanılabilmesine ilişkin düzenleme yapmak istiyor.

BERLİN - Federal Almanya Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer'in, 100 km'ye kadar hız yapabilen motorsikletlerin otomobil ehliyeti ile kullanılabilmesine ilişkin bir düzenleme hazırlığı içerisinde olduğu belirtildi.

Der Spiegel dergisinin haberine göre, uzmanlar bu konuda endişeli. Hükümetin, motorsiklet kullanımını kolaylaştırmak istediği taslağa göre, otomobil ehliyeti olanlar herhangi bir sınava girmeden 100 km'ye kadar hız yapabilen motorsikletleri de kullanabilecekler.

Spiegel'e konuşan uzmanlarsa, bu düzenleme için herhangi bir somut sebep bulunmadığını ve motorsiklet kazalarındaki ölüm oranının artmasının beklenebileceğini kaydettiler.

Mevcut dönemde 15 PS gücünde ve 100 km'ye kadar hız yapabilen motorsikletleri kullanabilmek için A1 ehliyet sahibi olmak gerekiyor.

Taslakta, ehliyet sahiplerinin 90 dakikalık teori ve 6 saatlik pratik ders yapmaları halinde sınavsız olarak motorsiklet sürme hakkı kazanmaları amaçlanıyor. Taslağa göre ehliyet sahipleri en az 25 yaşında ve 5 yıllık araba ehliyeti sahibi olmalı.

HABERE YORUM KAT