Almanya'da salgının yayılma hızı yavaşladı

Almanya'da salgının yayılma hızı yavaşladı

Robert Koch Enstitüsü Başkanı Wieler, "Koronavirüsün bulaşma oranı 0,7'ye geriledi. Bu, şu anda ortalama olarak enfekte olmuş bir kişinin bir başka kişiye virüsü bulaştırmadığı anlamına geliyor" diye konuştu.

BERLİN - Almanya yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle 22 Mart'ta aldığı önlemlerin sonuçlarını almaya başladı. Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler Berlin'de düzenlediği basın toplantısında salgınla ilgili son gelişmeleri açıkladı.

Sağlık Bakanı Spahn: Salgın şimdilik kontrol altında

Wieler, Covid-19'un yayılmaya başladığı mart ayında bulaşma oranının yüzde 3 olduğunu, Nisan ayının ilk haftasında ise bunun 1,3 oranına gerilediğini bugün ise bulaşma oranının ise 0,7 oranına düştüğünü belirterek federal hükümetin kısıtlamalarda yaptığı kademeli gevşetmenin virüsün seyrinde yaşanan düşüşte etkili olduğunu ifade etti. Wieler, "Bu, şu anda ortalama olarak enfekte olmuş bir kişinin bir başka kişiye virüsü bulaştırmadığı anlamına geliyor" dedi.

"Hala bu salgının başındayız"

Wieler, "Hala bu salgının başında olsak da Almanya'da inşa ettiğimiz kontrol stratejisinin başarılı olduğunu görebiliyoruz." dedi. Buna karşın Kovid-19'dan ölenlerin sayısında artış olduğuna da dikkati çeken Wieler, sağlık personeli arasında da vaka sayılarının yükseldiğini sözlerine ekledi. 

Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, bugün itibariyle Covid-19 vaka sayısının 133 bin 830'a yükseldiği belirtildi. Son 24 saat içinde 299 kişi daha hayatını kaybederken toplam can kaybı 3 bin 868 oldu. Enstitünün verdiği bilgilere göre şimdiye kadar toplam 81 bin 800 kişi de iyileşti.

HABERE YORUM KAT
2 Yorum