Almanya'da oteller ve sinemalar da açılıyor

Almanya'da oteller ve sinemalar da açılıyor

Almanya'da birçok eyalette restoran ve kafelerin açılmasının ardından otel ve sinemaların da hizmete açılmasına izin verildi.

FRANKFURT - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan önlemleri kademeli olarak kaldıran Avrupa ülkeleri, "normale dönüş" sürecinde ikinci kapsamlı adımı yarın atacak.

Almanya'da tedbirlerin kaldırılması eyaletlerin sorumluluğuna bırakılırken, normalleşme süreci de bölgelere göre farklılıklar gösteriyor.

Vakit namazları da kılınabilecek

Sabah, öğle ve ikindi namazlarının kılınmasına izin verilen camiler, 20 Mayıs'tan itibaren tamamen ibadete açılacak.

Lüksemburg sınırında kontroller tamamen kaldırıldı

Ülkede ayrıca kara sınırlardaki kontrollerin gevşetilmesine ve Lüksemburg sınırında kontrollerin tamamen kaldırılmasına karar verildi.

Birçok eyalette cuma gününden beri açık olan restoran ve kafeler, salgından büyük ölçüde etkilen Bavyera, Baden-Württenberg, Saarland, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein'de yarından itibaren müşterilerin iletişim bilgileri alınması şartıyla yeniden açılacak.

Oteller açılıyor

Bremen, Hamburg, Hessen, Mecklenburg-Vorpommern, Rheinland-Pfalz, Saarland, Saksonya-Anhalt ve Schleswig-Holstein'de yarından itibaren otellerin müşteri ağırlamasına izin verildi.

Berlin ve Brandenburg'da yarın itibarıyla kapalı alanlarda 50 kişinin bir araya gelmesine izin verilirken, Mecklenburg'da ise açık havada 150'ye kadar katılımcısı olan gösteriler yapılabilecek.

Sinemalar açılıyor

Hessen ve Saarland'da sinema salonları yarın yeniden açılacak.

Berlin'de 8'inci, Bremen'de ise 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıflar yeniden ders başı yapacak.

Hamburg ve Saksonya'da kreşler kademeli olarak açılacak.

HABERE YORUM KAT