Almanya'da ölü sayısı 27'ye ulaştı

Almanya'da ölü sayısı 27'ye ulaştı

Almanya'da korona virüsü vaka sayısı 9 bin 367'ye yükselirken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 27'ye ulaştı.

BERLİN - Almanya'da korona virüsü vaka sayısı 9 bin 367'ye yükselirken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 27'ye ulaştı. Almanya, korona virüsü vaka sayılarının artmasına karşın, ülke genelindeki hastanelerde çeşitli düzenlemeler yapmaya başladı.

Alman sağlık yetkilileri dünya genelinde yayılmaya devam eden korona virüsüne karşı alınan önlemleri arttırmaya devam ediyor. Ülke genelinde olası korona vaka sayısının artışına karşın hastanelerde birtakım hazırlıklar yapılıyor.

Alman Hastane Derneği: Vaka sayısının 3 katına çıkmasını bekliyoruz

Alman Hastane Derneği, ülke genelindeki korona virüsü vaka sayısının önümüzdeki günlerde 3 katına çıkmasını beklediklerini açıklayarak, hastanelerde gerekli düzenlemelerin yapıldığını vurguladı.

"Alman hastaneleri dünyanın en büyük yatak yoğunluklarından birine sahip, acil servisler hazır"

Dernek Başkanı Gerald Gass ise, ülkedeki hastanelerin mevcut 28 bin yoğun bakım yataklarının sayısının önümüzdeki haftalarda önemli ölçüde arttırılacağını ifade etti. Hastane Derneği'nden Jörn Wegner de Alman hastanelerinin dünyanın en büyük yatak yoğunluklarından birine sahip olduğunu ve korona virüsü taşıyan hastalar için acil servislerin hazır olduğunu belirtti.

Ortak Bilgi Bankası oluşturuldu

Robert Koch Enstitüsü (RKI), Alman Hastane Topluluğu (DKG) ve Alman Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği (DIVI) tarafından oluşturulan Ortak Bilgi Bankası sayesinde ise ülke genelindeki hastanelerde bulunan boş yatak sayısını ve yeterli sağlık personelinin durumu görme imkanı bulunacağı belirtildi. Hazırlıklar kapsamında hastanelerde yeşil, sarı ve kırmızı alanların oluşturulduğu ve vakaların durumuna göre bir ayrım yapılarak tedavi edileceği öğrenildi.

"Yoğun bakım ünitelerinde insan kaynağı az"

Alman Pnömatik ve Solunum Tıbbı Derneği Başkanı Michael Pfeifer de yaptığı açıklamada solunum yolları enfeksiyonlarının tedavisi için kullanılan ECMO solunum siteminin, korona tedavisi için birçok hastanede bulundurulacağını bildirdi. Pfeifer açıklamasında, "Bizi ekipmandan daha fazla endişelendiren şey personel. Yoğun bakım ünitelerinde insan kaynağı az. Yoğun tıp eğitimi almayan personel, kriz durumlarında da kullanılabilmeleri için erkenden eğitilmelidir" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT