Almanya'da ölmek bile parayla

Almanya'da ölmek bile parayla

Frankfurt'ta mezar yeri fiyatlarına geçtiğimiz seneye kıyasla yüzde 30’a kadar zam gelecek.

FRANKFURT - Almanya'da mezar yeri fiyatlarıa zam gelecek. Frankfurter Allgemeine gazetesinin haberine göre, bu şehirde ölmek artık küçük bir servete bedel hale geldi. Standart bir mezar yeri fiyatı geçtiğimiz seneye oranla yüzde 20 artarak 1579 avroya kadar çıkıyor. Yakıldıktan sonra küllerinin toprağa gömülmesini isteyenler de yüzde 30’luk artış ile 1587 avro ödemek zorunda kalacaklar. 

Frankfurt şehri nüfusunun artmasına karşın Frankfurt’ta toprağa verilenlerin sayısında azalma yaşanıyor. Bunun başlıca sebebi ise şehrin genç nüfusunun yanı sıra mezar yeri fiyatlarındaki artış dolayısıyla cenaze sahiplerinin Frankfurt’a kıyasla daha ucuz yerleri tercih etmesi.

İstanbul'da da zam var

Türkiye’nin mega kenti İstanbul’da 2020’nin mezar ve cenaze hizmetlerinde artış yaşandı. Tabutlu defin ücreti 300 TL’den 350 TL’ye çıkarken Zincirlikuyu, Karacaahmet ve Çengelköy gibi 1’inci bölge mezarlıklarda boş mezar yeri 30 bin TL’den 34 bin TL’ye çıktı.

Pendik ve Maltepe gibi 2. bölgeye dahil olan ilçelerde boş mezar bedeli 12 bin TL’den 14 bin TL’ye yükseldi. Gayrimüslim ve azınlık gruplarının defnedildiği mezarlık fiyatları ise 650 TL artarak 7 bin 150 TL’ye ulaştı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum