Almanya'da okullar açılacak mı?

Almanya'da okullar açılacak mı?

Almanya'da Leopoldina Bilim Akademisi, okulların kademeli olarak açılmasını tavsiye etti. Karar çarşamba günü alınacak.

OKTAN ERDİKMEN

BERLİN - Almanya'da okulların ne zaman açılacağına ilişkin tartışmalar sürerken, karara büyük etki etmesi beklenen Ulusal Leopoldina Bilim Akademisi'nin raporu açıklandı. 

Akademi, okulların kademeli olarak mümkün olduğunca çabuk açılmasını tavsiye etti.  Öncelikle ilkokullar - Grundschulen ve Sekundarstufe I kademeleri olarak (Hauptschule, Realschule, Gesamtschule 10.
sınıfa kadar ve Gymanisumlar da 9 veya 10. sınıfa kadar) açılmasını öneren akademi, 11. ve 12. sınıfların online eğitim konusunda daha başarılı olmaları ve anasınıfı öğrencilerinin de mesafe/hijyen kurallarına uymayabileceği gerekçesiyle bunların daha sonra kısıtlı adımlarla açılmasını önerdi. 

İş yerlerinde de normale dönüş

İlk etapta, perakende satış yapan dükkanların, otellerin ve devlet dairelerinin açılması tavsiye eden akademi, toplu taşımada da ağzı ve burnu kapatacak maskelerin zorunlu hale getirilmesini istedi.

Dünyanın en eski bilim akademilerinden biri olan Leopoldino Akademisi, 1652 yılında kuruldu. Adı kurucusu olan Alman imparatoru Kaiser Leopold'dan gelen akademide, bugüne kadar aralarında Albert Einstein, Marie Curie, Charles Darwin ve Max Planck gibi dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı bilim insanları görev yaptı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum