Almanya'da negatif faiz başladı

Almanya'da negatif faiz başladı

Almanya'da 12 banka, mevduat hesaplarına -0,35 ve -0,50 arasında negatif faiz uygulamaya başladı.

FRANKFURT - Avrupa Birliği Merkez Bankası ve Alman Merkez Bankası'nın düşük faiz politikası, ülkedeki birçok bankayı da müşterilerinin hesaplarına negatif faiz uygulamaya itti. İlk etapta 12 banka, mevduatlara -0,35 ve -0,50 arasında değişen oranlarda negatif faiz uygulamaya başladı. 

Bu bankalar şunlar: Brandenburger Bank, Heidenheimer Volksbank, Raiffeisenbank Gilching, Raiffeisenbank Oldenburg, Volksbank eG in Warendorf, Volksbank Kaiserslautern, Volksbank Main-Tauber, Volksbank Mosbach, Volksbank Rottweil, Volksbank Gescher, Volksbank Stendal, VR-Bank Ostalb.

Bu bankalardan bazıları hesaplarında 100 bin avronun üzerinde para bulunan müşterilerine negatif faiz uygularken, bazıları 50 bin limitini göz önünde bulunduruyor, bazıları ise hiç limit koymadan, 1 avrodan itibaren negatif faiz yansıtıyor.

Alman Merkez Bankası'nın rakamlarına göre, ülkede yastık altında 234 milyar 800 avro bulunuyor. Bazı bankaların negatif faize geçmeleri üzerine, Almanya'da kiralık kasa yeniden popüler oldu. Birçok bankada kiralık kasa bekleme listesi oluşurken, yastık altındaki para miktarının da 235 milyar avroya çıktığı belirtildi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT