Almanya'da Nazi birası satışta

Almanya'da Nazi birası satışta

Almanya'da bir markette Neo-Naziler tarafından satışan sunulan sözde İmparatorluk Birası kısa sürede tükendi. Biranın fiyatı 18,88 (Alfabedeki harf sırasına göre AH, HH; Adolf Hitler ve Heil Hitler) olarak özellikle seçildi.

Almanya'nın Saksonya Anhalt eyaletinde bir market, Nazi sembolleriyle donatılmış sözde imparatorluk birası satmaya başladı. Bir kasa biranın fiyatı da özellikle 18,88 avro olarak belirlendi. Alfabedeki harf sırasına göre 18 - AH, 88 ise HH'ye karşılık geliyor. Bu kelimeleri kullanmak anayasaya aykırı olduğu için, Neonaziler Adolf Hitler ve Heil Hitler ifadelerini çağrıştıran rakamları özellikle tercih ediyorlar. 

CDU'lu siyasetçi U. Götz, Almanya Cumhurbaşkanı'nın İsrail'de Nazi kurbanlarını anma konuşması yaptığı bir günde bu fotoğrafları çektiğini belirterek, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda söz konusu bira satışını eleştirdi.

Doğup büyüdüğü Bad Bibra kasabasında böyle bir manzarayla karşılaşmaktan dolayı utandığını belirten Götz, biranın kısa sürede tükenmesinin de üzücü olduğunu dile getirdi.

Öte yandan birayı satışa sunanlar hakkında Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: U. Götz Facebook sayfası ekran görüntüsü

HABERE YORUM KAT