Almanya'da milyonlarca hane televizyon izlemeye devam etmek için bir karar vermek zorunda!

Almanya'da milyonlarca hane televizyon izlemeye devam etmek için bir karar vermek zorunda!

Almanya'da yaklaşık 12 milyon hane televizyon izlemek için uydu alıcısı ya da kablolu televizyon kullanıyor. Şimdi ise ülke çapında televizyon sinyalin hizmetinde önemli bir değişikliğe gidilmesi planlanıyor.

Almanya'da televizyon izleyicilerini etkileyecek önemli bir değişikliğe gidiliyor. Ülkedeki yaklaşık 12 milyon hane televizyonları için kablolu televizyon bağlantısını kullanıyor. Kablo bağlantısı elektrik faturalarına 'yan maliyet ücreti' olarak yansıyor. Ancak 2021 yılı sonunda güncellenen Telekomünikasyon Kanunu ile 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren bu uygulama sona eriyor.

Yan maliyet ücreti, kiracıların birden fazla daireli bir binada yerel kablo sağlayıcılarıyla ayrı bir kablo sözleşmesi yapmalarına gerek olmadığı anlamına geliyordu. Genellikle binadaki tüm haneler sözleşmeye dahil edilmişse, kablo sağlayıcısı, kablolu televizyon maliyetleri üzerinde bir indirim sağlıyordu. Yeni düzenlemeyle televizyon kullananlar için daha maliyetli bir iletişim cihazı haline gelecek.

Düzenlemenin sonucu olarak Temmuz 2024 tüketiciler kendi kablo sözleşmelerini yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle mevcut kablo sözleşmeleri bir dahaki yılın başında iptal edilecek. Tüketici derneğine göre beklenen fiyat artışı aylık olarak sadece 2 ila 3 Euro civarında olacak. Bu da kablolu televizyon için bireysel kullanıcı sözleşmelerinin aylık olarak 8 ila 10 Euro arasında olabileceği anlamına geliyor.

Birçok tüketicinin bu kapsamda IPTV bağlantılarına, uydu yayınına veya dijital anten bağlantılarına (DVB-T2) geçebileceği düşünülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT