Almanya'da pazar günleri araba yıkamanın 100 bin Euro'ya kadar para cezası var

Almanya'da pazar günleri araba yıkamanın 100 bin Euro'ya kadar para cezası var

Almanya'da pazar günleri sakin ve sessiz bir gün olarak kabul edildiği için araba yıkama konusunda bazı kısıtlamalar bulunuyor.

Almanya'da eyaletlerin birbirinden farklı kuralları bulunuyor. Ancak ülkede genel olarak pazarlar halkın dinlenme günü olarak kabul ediliyor. Bu nedenle gürültü kirliliğini önlemek amacıyla bazı kurallar bulunuyor.

Bazı eyaletlerde araba yıkama faaliyetleri pazar günleri ve resmi tatillerde yasak olabilirken, diğer eyaletlerde istisnalar veya belirli saat sınırlamalarıyla izin verilebiliyor. Ancak Baden-Württemberg, Berlin, Bremen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Palatinate ve Saarland'da Pazar günleri araba yıkamak yasaklanmıştır. Yasağa uymayan herkes 100 bin Euro'ya varan para cezasına çarptırılabiliyor.

Öte yandan pazar günleri Hamburg'da sadece 13:00 - 19:00 arasında arabalarını yıkayabiliyor. Hessen'de ise sabah 7:00 - 20:00 veya yaz aylarında 21:00 saatleri arasında uygulamaya izin veriliyor. Brandenburg'da ise kiliselerde gerçeklenen ayinler nedeniyle araba sahipleri dikkatli olmaya davet ediliyor.

Bu nedenle, Almanya'da pazar günleri araba yıkama konusunda yapılacak en doğru şey, yaşadığınız bölgenin yerel yönetmeliklerine ve eyalet kurallarına başvurmak olacaktır.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum