Almanya'da meyve sebze poşetleri paralı oluyor

Almanya'da meyve sebze poşetleri paralı oluyor

Alman marketler zinciri Aldi, kısa süre içerisinde meyve sebze reyonlarında ücretsiz sunulan plastik poşetlerin de paralı olacağını duyurdu. Rewe ise plastik poşetleri komple kaldıracak.

FRANKFURT - Alman marketler zinciri Aldi, kısa süre içerisinde meyve sebze reyonlarında ücretsiz sunulan plastik poşetlerin de paralı olacağını duyurdu. Bu reyonlarda kullanılan poşetleri sembolik olarak 1 avrodan satışa sunacaklarını açıklayan marketler zinciri, bunun marketlerdeki plastik kullanımını düşürmesini beklediklerini savundu.  Bir diğer marketler zinciri REWE'nin de 2020 yılına kadar plastik poşet kullanımını komple kaldırması bekleniyor.

Bu yaz başlayacak

Kesin bir tarih açıklanmamakla birlikte, söz konusu uygulamanın bu yaz hem Aldi Süd, hem de Aldi Nord marketlerinde başlaması bekleniyor. Sonraki süreçte meyve sebze reyonları için alternatif filelerin de müşterilerin dikkatine sunulacağı belirtilirken, uygulamanın büyük poşetlerde olduğu gibi, küçük poşetlerde de kullanımı azaltması ve plastik atıkları en aza indirmesi amaçlanıyor.

Yılda 3 milyar poşet çöpe gidiyor

Federal Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz yıl içerisinde ülke genelinde 3 milyar plastik poşetin kullanıldığını, bunun da kişi başına 40 poşete denk geldiğini duyurmuştu. Çevre Bakanlığı da marketler zincirinin aldığı bu kararı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. 

Müşteriler tepkili

Marketler zincirinin kararına çevreciler destek verirken, çok sayıda müşteri ise tepki gösterdi. Konuyla ilgili ARTI49'a konuşan İpek Şentürk, 1 cent yüzünden kimsenin poşet almaktan vazgeçmeyeceğini savunurken, bunun sadece market için ek kazanç oluşturacağını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT