Almanya'da kira artışları dur durak bilmiyor: "Fahiş artış yapanlar cezalandırılmalı" önerisi

Almanya'da kira artışları dur durak bilmiyor: "Fahiş artış yapanlar cezalandırılmalı" önerisi

Kiracılar Birliği'nden hükümete, "fahiş artış yapanları cezalandırma" önerisi geldi.

Almanya'da kendisini gösteren ekonomik krizin doğrudan bir parçası olarak konut krizine bağlı kira artışları dur durak bilmiyor. Kiracılar Birliği, önlenemeyen artışlar için harekete geçti.

Birlik, inşaat sektöründeki kriz ve yüz binlerce dairenin boş kalması nedeniyle kiraların daha da artmasından korkuyor. Kiracılar Birliği Başkanı Lukas Siebenkotten, Augsburger Allgemeine' verdiği demeçte, Münih gibi yüksek fiyatlı bölgelerde bile kiraların son iki yılda mevcut sözleşmelerde bile hiç olmadığı kadar keskin bir şekilde arttığını söyledi.

Siebenkotten, "Münih için güncel kira endeksi, bir önceki kira endeksine kıyasla ortalama yüzde 21'lik korkunç bir kira artışı gösterdi, bu da etkilenen tüm kiracılar için bir şok oldu" ifadelerini kullanırken, "Kiracılar, kiralarını ve sürekli artan enerji maliyetlerini nasıl karşılayabilecekleri konusunda giderek daha fazla endişe duyuyor" diye konuştu.

"FAHİŞ ARTIŞ SUÇ SAYILMALI"

Kiracılar derneği başkanı, federal hükümetin harekete geçmesini ve uygun fiyatlı konut yaratmayı öncelikler listesinin en başına koymasını talep ediyor. Mevcut mülkler için kira dondurulması, yeni kiralamalar için katı bir kira dondurulması, fahiş kiraların cezalandırılması ve endekse bağlı kiraların yasaklanmasının da gerekli olduğunu düşünüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT