Almanya'da ev kiralamadan önce bilinmesi gereken kiracı hakları ve faturalar

Almanya'da ev kiralamadan önce bilinmesi gereken kiracı hakları ve faturalar

Almanya'da birçok vatandaş yüksek hizmet bedeli ödemek zorunda kalıyor. Ancak kiracıların bazı ek masrafları ödememe hakkı bulunuyor.

Almanya'da her yıl ödenmesi gereken bir hizmet bedeli beyanı bulunuyor. Uzmanlar, kiracıları hizmet bedeli ekstresini kontrol etmeleri konusunda uyarıyor. Bunun nedeni olarak ev sahibinin belirli masrafları kiracılara yansıtmasına izin verilmemesi olarak gösteriliyor.

Alman Kiracılar Derneği'ne göre, bazı ev sahipleri hizmet bedeli beyanında yeri olmayan masrafları kiracılarına yansıtıyor. Peki, ev sahibinin neyi ücretlendirmesine izin verilir, neyi ücretlendirmesine izin verilmez?

Tahsis dilemeyen hizmet masrafları olarak adlandırılan masraflar, mülk yönetimi, banka masrafları, posta ücreti, faiz ve telefon gibi idari masrafları içerir. Bu masraflar kiracılara yansıtılamaz. Ayrıca, kiracılar onarım, bakım veya rezervler için ödeme yapmak zorunda değildir. Küçük onarımları veya idari görevleri yerine getiriyorsa, bu maliyetler işletme maliyetleri beyanından çıkarılmalıdır.

2017 yılından bu yana Almanya'nın çoğu eyaletinde duman dedektörleri zorunlu hale getirildi. Duman dedektörleri için satın alma maliyetleri ev sahibi tarafından karşılanmalıdır.

Bununla birlikte, kira sözleşmesinde açıkça belirtilmişse, cihazların bakım masrafları, yıllık hizmet bedeli beyanında işletme maliyetlerinin bir parçası olarak kiracıya aktarılabilir. Ancak, satın alma ve bakım maliyetlerinin karıştırılmasına izin verilmez.

ARTI49

HABERE YORUM KAT