Almanya'da kasırga: Evden çıkmayın

Almanya'da kasırga: Evden çıkmayın

Friederike Kasırgası Almanya'yı felç etti. Birçok bölgede okula gitmek zorunlu değil, trenlerde ve uçuşlarda iptaller var, çok sayıda market kapalı, meteoroloji zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması yönünde uyardı.

FRANKFURT - Friederike Kasırgası Almanya'da hayatı felç etti. Çok sayıda uçak ve tren seferi iptal edilirken, Alman Meteoroloji Kurumu (DWD) vatandaşları fırtınaya karşı uyardı. Yetkililer hızı 160 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle otomobil sürücülerinin de kaygan caddelere karşı dikkatli olmasını istediler ve zorunlu olmadıkça seyahate çıkılmamasını önerdiler.

Bu eyaletlere özellikle dikkat

Friederike özellikle Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya, Hessen, Thrüngen, Saksonya - Anhalt eyaletlerinde etkili olacak. Öğleden sonra Saksonya ve Brandenburg'da da tehlikeli hava koşullarına karşı dikkatli olunması isteniyor.

Bazı bölgelerde okullar tatil

Aşağı Saksonya Oberharz, Orta Hessen'in çeşitli kısımlarında ve Bavyera'nın Oberfranken bölgesinde okullar tatil edildi. Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde ise okul yönetimleri tatil ilan edip etmemeye kendileri karar verecekler.

hava.png

HABERE YORUM KAT