Almanya'da kasa fişi zorunluluğu

Almanya'da kasa fişi zorunluluğu

Almanya'da büyük küçük tüm işletmeler her alışveriş için kasa fişi kesmek zorunda. Fişler dijital olarak da kesilebilecek. Amaç vergi kaçakçılığının önüne geçmek.

FRANKFURT - Almanya'da 2020'deki en önemli değişikliklerden biri de, hükümetin tüm işletmelere kasa fişi kesme mecburiyeti getirmesi oldu. Vergi kaçakçılığını önlemek için alınan bu önlem, özellikle dönerciler ve fırıncılar gibi çok satış yapan işletmeler açısından çöp yığınları oluşması endişesi doğurdu. Bazı fırıncılarsa, uygulamayı protesto ederek alınan fişlerin Maliye'nin posta kutusuna atılmasını istedi. Tüm alışverişlerde kasa fişi kesme muafiyeti için, şu anda sadece festival vb. yerlerde açılan stantların işletmecileri başvurabiliyor.

Vatandaşlar fiş almak zorunda değil

Söz konusu zorunluluk, işletmeleri fiş kesmeye zorunlu kılıyor ancak vatandaşlar fiş almak zorunda değil. Uzmanlar, vatandaşların sadece tamir ve garanti gerektirebilecek harcamaları için fiş bitiriktermelerinin yeterli olacağı görüşünde.

Kasa fişleri mavi çöpe atılamıyor

Öte yandan, kasa fişlerinin içerdiği kimyasallardan ötürü kağıt olarak değerlendirilemeyeceği ve kağıt karton biriktirmek için kullanılan mavi çöplere atılamayacağı, Restmüll olarak bilinen tüm çöplerin biriktirilebildiği kahverengi konteynırlara atılabileceği bildirildi.

Yetkililer, kasa fişlerinin termo bileşenlerinden ötürü zaman içerisinde soluklaşabileceğini hatta üzerlerindeki ifadelerin okunamaz hale gelebileceğini, bu nedenle fotoğraflarını çekmenin tavsiye edildiğini ifade ediyor.

Öte yandan, işletmeler dijital olarak da fiş kesebilecekler.

 

HABERE YORUM KAT