Almanya'da gerilim yükseliyor: Aynı gün peş peşe saldırılar

Almanya'da gerilim yükseliyor: Aynı gün peş peşe saldırılar

Federal Polis, Almanya'da aşırı sağcılık ve ırkçılığa karşı düzenlenen protesto gösterilerinden birine katılan yurttaşların, miting dönüşü sağcı militanların saldırısına uğradığını duyurdu.

Almanya'da aşırı sağcı parti AfD yöneticilerinin katıldığı gizli "geri dönüş" toplantısının ifşa olmasının ardından başlayan aşırı sağ ve ırkçılık karşıtı gösteriler ülke genelinde sürerken, Bautzen'de düzenlenen bir protestoya katılan bazı yurttaşlar, eylem dönüşü aşırı sağcı militanların saldırısına uğradı.

Polise göre, iki hafta önce Bautzen'de düzenlenen "Aşırı sağcılığa karşı birlikte" mitinginden dönen 3 kişiye önce hakaretlerle sözlü saldırıda bulunuldu. Saldırganlar ardından ellerinde eylemden kalan pankartları gördükleri vatandaşlara şiddetli bir biçimde saldırdı.

BİRİ KAYIT ALTINA ALDI

Innere Lauenstraße ve Schulstraße caddelerinde meydana gelen saldırılar, görgü tanıklarının iddiasına göre çevredeki bir otomobilin içinden kamerayla kayıt altına alındı.

Aşırı sağcı grup ayrıca, eyleme katıldığını tespit ettikleri bir yurttaşın da otomobiline saldırarak zarar verdiler. Gösteri sonrasında bir genç daha yine bölgede saldırıya uğradı.

Mitingin ardından bölgede panolara asılan çağrı afişleri de "gamalı haç" çizilerek tahrip edildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT