Berlin sokaklarında fay hatları çatlıyor: "Solcu kene" diyerek saldırdılar

Berlin sokaklarında fay hatları çatlıyor: "Solcu kene" diyerek saldırdılar

Almanya'nın başkentinde, aynı gün içerisinde iki ayrı saldırı olayı meydana geldi. Polis, saldırıların siyasi gerekçelerle yapıldığını belirtiyor.

Alman siyasetinin gündemine bomba gibi düşen aşırı sağcıların gizli toplantısının ifşasıyla, ülke sokakları da hareketlendi. Yüz binlerin "geri dönüş" planına karşı sokakları doldurduğu eylemler ülkenin farklı bölgelerinde yankı bulurken, sokaklar sağ grupların türlü provokatif eylemlerine de sahne oluyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de, henüz reşit olmamış ancak aşırı sağcı örgütlerle temas halinde oldukları düşünülen iki genç, 20 yaşındaki bir Alman vatandaşına tekme ve yumruklarla saldırdı.

Greifswalder Straße'de meydana gelen olayda, sırt çantasında sol görüşe ait olduğu ileri sürülen bir rozet takılı olan genç, kendisine "Solcu kene" diyerek hakaret eden 14 ve 15 yaşlarındaki iki saldırganın hedefi oldu.

Polis tarafından yakalanarak gözaltına alınan gençler, işlemlerin ardından ailelerine teslim edildi.

AŞIRI SAĞCI ÖRGÜT ÜYESİNİN AKRABASI

Aynı gün yine Berlin Pankow'daki Thulestraße'de dolaşan 45 yaşındaki bir adam, aniden 5 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yumruk ve tekmelerin hedefi olan adam, saldırıda cam şişe de kullanılınca vücudunun farklı noktalarından yaralandı.

Konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, mağdurun aile üyelerinden birinin aşırı sağcı bir örgütte yer alması nedeniyle, saldırının siyasi bir nedeni olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

İki olayla ilgili de soruşturmalar devam ediyor.

ARTI49
Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT