Almanya'da "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi" operasyonu: Eş zamanlı baskınlar yapıldı

Almanya'da "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi" operasyonu: Eş zamanlı baskınlar yapıldı

Alman polisi tarafından düzenlenen operasyonda, "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi" lehine propaganda yaptıkları ve yasa dışı "Rote Zora" örgütüne üye oldukları iddia edilen kişiler gözaltına alındı.

Alman polisi bu sabah saatlerinde dikkat çeken bir operasyon yaptı. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, yıllardır herhangi bir eylemde bulunmayan ve 1995 yılında faaliyetlerine son veren, silahlı Rote Zora örgütüne "üye oldukları" iddia edildi.

Operasyonda, "Filistin'e destek eylemlerinde yer aldıkları" ve "yasa dışı örgütlere ait sembolleri taşıdıkları" iddia edilen kişilerin, kaldıkları 8 noktaya baskın düzenlendi.

Baskınlarda gözaltına alınanlardan 5'inin, ülkede aktif olarak 1974-1995 tarihleri arasında faaliyet gösteren, Alman devleti tarafından "terör örgütleri" arasında sayılan, Rote Zora kadın örgütüne üye oldukları iddia edildi.

"FHKC" SUÇLAMASI

Eyalet Kriminal Soruşturma Bürosu Devlet Güvenlik Dairesi tarafından çıkarılan arama emirleriyle, Berlin'in Friedrichshain, Neukölln, Prenzlauer Berg ve Karlshorst semtlerinde 6 daireye baskın düzenlendi. Emniyet tarafından yapılan açıklamada, dairelerde arama yapıldığı belirtildi.

Neukölln ve Wedding'deki iki baskında ise "Filistin Halk Kurtuluş Cephesi" lehine siyasal propaganda yaptıkları iddia edilen kişiler gözaltına alındı.

Operasyona 170 polis katıldı.

YENİDEN GÜNDEMDE

Örgüt, kuruluşunu 1974 yılında ilan etti. Adını, Kurt Held'in 1941 yılında yazdığı "Kızıl Zora ve Çetesi" kitabından aldığı biliniyor. 1977'de Kızıl Ordu Fraksiyonu'na (RAF) "rakip" olarak kurulan Devrimci Hücreler hareketinin kadın örgütü olarak yapılandı. Rote Zora, 1995 yılına kadar bir dizi silahlı ve bombalı eylem gerçekleştirdi.

Almanya'da son günlerde, "Filistin destekçilerine" yönelik operasyonların hemen hepsinde, ülkede bir dönem faaliyet göstermiş sol örgütler de yeniden gündem oluyor. Yıllardır aktif eylemlerde bulunmayan hatta politik varlıklarından dahi haberdar olunamayan örgütlerin, Filistin meselesiyle yeniden gündeme gelmeleri, kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

Operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, Alman basınında iddia edildiği üzere bu örgütlerin gerçekten üyesi olup olmadıkları, ciddi bir merak konusu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT