"İslamcı tehdit var" denildi: Alman hükümeti sert müdahaleye hazırlanıyor

"İslamcı tehdit var" denildi: Alman hükümeti sert müdahaleye hazırlanıyor

Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, cihatçı örgütlere karşı ülke genelinde türlü önlemler alındığını duyurdu.

İsrail-Filistin savaşının yankıları Avrupa'da da sürüyor. İçişlerinden Sorumlu Avrupa Komisyonu Üyesi Ylva Johansson'ın dün Brüksel'de yapılan İçişleri Bakanları toplantısı öncesi açıklamalarının ardından, Almanya Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"SALDIRI ÇAĞRILARI YAPILIYOR"

"Cihatçı teröristlerin saldırı çağrısı yaptıklarını" öne süren ve olası terör saldırılarına karşı türlü önlemler aldıklarını belirten Feaser, "Özellikle İslamcı terörizmden kaynaklanan, artan bir tehditle karşı karşıyayız" diye konuştu.

Kritik toplantının ardından Alman basınının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı, "Yahudilerin yaşamı devletimizin özel koruması altındadır. Ülkemizdeki Yahudilerin güvenliğini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" diyerek şunları söyledi:

"SERT MÜDAHALE GEREKİYOR"

"Bir dizi önlemle hareket edilecek: Hızlı ve tutarlı cezai kovuşturma, Alman pasaportu olmayan İslamcıların sınır dışı edilmesi, gösterilerdeki Yahudi karşıtı olaylara sert müdahale ve gerekirse toplantıların yasaklanması, yapıların yıkılması ve önleme çalışmalarının artırılması."

ARTI49

HABERE YORUM KAT
3 Yorum