Almanya'da eyalet başbakanı iftar verdi

Almanya'da eyalet başbakanı iftar verdi

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyalet (KRV) Başbakanı Armin Laschet, Ramazan dolayısıyla Başbakanlık binasında iftar verdi. 

DÜSSELDORF - Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı Armin Laschet, Düsseldorf kentindeki Başbakanlık binasında iftar verdi.

“Müslümanlar bizim toplumumuzun bir parçasıdır"

İftarda davetlileri selamlayarak bir konuşma yapan Laschet, “Müslümanlar bizim toplumumuzun bir parçasıdır. Bu sebeple Müslüman ve Müslüman olmayanlar bir araya geldik. Bu tür zamanlarda ortak paydada buluşuyoruz. Bir masanın etrafında buluşup sohbet etmemize vesile olan bu süreç aynı zamanda ön yargıların ortadan kaldırılmasına vesile oluyor“ dedi. 

i̇ftar.png

Son aylarda korkunç terör eylemlerinin gerçekleştirildiğini söyleyen Laschet, “Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde Müslümanlara, Sri Lanka’da Hristiyanlara yönelik saldırılar oldu. Dünyanın farklı ülkelerinde dini vecibelerini yerine getiren insanlara ve mabetlerine yönelik saldırılar oldu. Bu saldırıların tümüne insanlar hep birlikte yas tuttu ve üzüldü. Almanya’da yaşayan insanlar 'Bize yönelikte saldırılar olur mu?' diye endişelendi. Devlet olarak, yetkililer olarak bu tür saldırılara karşı herkesi korumak zorundayız" şeklinde konuştu. 

Müslüman karşıtı saldırılardan bahseden Laschet, “Geçtiğimiz yıl 350 antisemitizm motifli saldırı ve 156 Müslüman karşıtı saldırı gerçekleşti. En korkunç saldırılardan bir tanesi 1993’de Solingen’de Genç Ailesi’nin evine yapılan saldırıdır“ dedi. 

Solingen’deki anma törenlerinin bir gün öncesi "Mevlüde Genç Ödülü" vereceklerini söyleyen Laschet, ödülü vermelerinde belirleyici sebebin o günden bu güne kadar Mevlüde Genç'in sergilediği tutum, vermiş olduğu birlik ve beraberlik mesajları olduğunu söyledi. 

Din dersi konusunda yeni bir kanun taslağı üzerinde çalışıldığını da söyleyen Laschet, “Bu yıl meclis olarak İslam din dersi konusu bizi meşgul edecek. Yeni bir kanun taslağı üzerinde çalışıyoruz. Biz anayasal olarak doğru olanı yapmaya çalışacağız, çetrefilli ve zor bir konu. Bu konu kendi dinlerini öğrenmek isteyen 400 bin Müslüman öğrenciyi ilgilendiriyor“ şeklinde konuştu. 

Prof. Dr. Mouhanad Khochide’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ezanla birlikte oruçlar açıldı. 

HABERE YORUM KAT