Almanya'da emlak fiyatlarında artış sürüyor

Almanya'da emlak fiyatlarında artış sürüyor

Uzmanlar, geçtiğimiz yıla göre yüzde 7,7 oranında yükselen emlak fiyatlarındaki artışın devam etmesini bekliyorlar.

FRANKFURT - Almanya'da emlak fiyatları, 2017 yılının 3. çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 7,7 artış kaydetti. 2006 yılından bu yana görülen en yüksek oranda gerçekleşen bu yükselişin devam etmesi bekleniyor.

Emlak piyasasında en çok artış yüzde 9,5 oranla büyük aile evleri ve bürolarda gerçekleşti. Konutlar yüzde 7,2 oranında artarken, dükkanlarda yüzde 2,5'lik yükseliş meydana geldi. Almanya'da yaşanan para bolluğu, faizlerin çok düşük hatta zaman zaman negatif oranlarda seyretmesi, emlak piyasasında büyük artışlara neden oluyor.

Para darlığı olursa negatif etkilenir

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Gün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gün, piyasadaki para bolluğu nedeniyle emlak satışlarının arttığını, dolayısıyla inşaat sektörünün canlandığını belirtti. Gün, "Avrupa piyasaları ne kadar istikrarlı olursa olsun, dünyanın herhangi bir ülkesinde görülebilecek olan krizler, finans piyasalarını küresel anlamda etkiliyor. Bu nedenle para darlığı ortaya çıkarsa, inşaat sektörü de olumsuz etkilenir. Biz de şirket olarak her türlü senaryoya hazırlıklı olmamız gerektiğini biliyoruz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT