Almanya'da elektriğe yine zam

Almanya'da elektriğe yine zam

Almanya'da nisan ayına kadar elektrik fiyatlarında ortalama yüzde 8,1'lik artış yapılması bekleniyor. 4 bin KW enerji tüketen bir aile, yılda yaklaşık 100 avro fazla ödeyecek.

FRANKFURT - Almanya'da enerji fiyatları yükselmeye devam ediyor. Verivox 86 tarafından yapılan incelemede, şubat ve Nisan ayları arasında fiyatların ortalama yüzde 8,1 yükseldiği belirtildi. 4 bin KW saatlik enerji tüketen bir ailenin ödemesi gereken fark miktarı ise yıllık yaklaşık 100 avro olarak açıklandı.

Uzmanlar, elektrik sağlayıcısı şirketlerin yaklaşık yüzde 70'nin fiyatlarda 2020 yılına girerken yaklaşık yüzde 5,4 artış yaptıklarını, bu son zamların sektördeki büyük firmaların zamları ertelemesinden kaynaklandığını savundu.

Enerji danışmanları, Almanya'da tüketicilerin yaklaşık dörtte birinin "Grundversorgung" olarak tanımlanan standart enerji paketlerinde bulunduğunu belirterek, bu paketin en pahalı tarife olduğunu, karşılaştırma portalları üzerinden fiyatların değerlendirilmesini ve gerekirse şirketlerde değişikliğe gidilmesini öneriyor.

HABERE YORUM KAT