Almanya'da ekim ayında çok şey değişecek

Almanya'da ekim ayında çok şey değişecek

Almanya'da 2019 yılının ekim ayından itibaren çok sayıda kanun ve yönetmelik değişiyor. Kış saati uygulaması başlayacak, bakım evlerine TÜV denetimi gelecek, ehliyet sınav soruları değişecek, araç kayıtları internetten yapılacak.

FRANKFURT - Almanya'da 2019 yılının ekim ayında çok şey değişecek. Değişiklikleri sizin için derledik. 

Kış saati uygulaması başlıyor

27 Ekim 2019 sabah 03:00'te saatler 1 saat geri alınacak ve Türkiye kış saati uygulamasına geçmediği için, Avrupa arasındaki saat farkı 2'ye yükselecek.

Ehliyet sınav soruları değişiyor

1 Ekimden itibaren ehliyet sınavlarının teori kısmındaki sorular değişecek. Eski soruların bir kısmı kaldırılacak ve yeni sorular eklenecek. Ellerindeki materyallerle çalışmalarına devam eden ehliyet öğrencileri bu durumu dikkate almalı ve kursları ile temasa geçmeli.

Bakım evlerine TÜV denetimi geliyor

Bakım evleri için uygulanan değerlendirme sistemi, araç değerlendirmelerinden tanıdığımız TÜV şirketi tarafından üstlenilecek. Bakım evlerinin değerlendirmeleri internet üzerinden yayımlanacak ve insanlar yakınlarını bırakacakları yerleri daha yakından tanıyabilecekler.

Araç kayıtları internetten yapılacak

Otomobil kayıtları internetten yapılacak Ekim ayından itibaren otomobil kullanıcıları kayıtlarını internet üzerinden yaptırabilecek. Yeni alınan bir araç, online olarak kaydedilebilecek ve böylelikle trafik dairelerindeki bekleme süreleri de azalacak.

HABERE YORUM KAT