Almanya'da doktora gitmeden rapor

Almanya'da doktora gitmeden rapor

Almanya'da korona tehdidi nedeniyle, çalışanlara doktora gitmeden, telefonda 7 güne kadar doktor raporu alma imkanı tanındı. Bu önlem bir ay boyunca geçerli olacak.

Almanya'da korona tehlikesi nedeniyle, vatandaşlara doktora gitmeden rapor alma imkanı tanındı. Üst yolunum yolları şikayeti bulunanlar, doktorlarını arayarak, doktora hiç gitmeden 7 güne kadar rapor alabilecekler. Korona tehlikesi nedeniyle istisnai olarak uygulanacak bu durum, ilk etapta 9 Mart 2020 tarihinden itibaren 4 hafta geçerli olacak.

Peki işleyiş nasıl olacak?

Doktor zaten otomatik olarak sağlık sigorta kurumuna evrakınızı gönderiyor. İşçiyseniz postayla size de
gönderiyor. Siz de onu şirketinize gönderiyorsunuz. Bu sene başından itibaren doktorlar raporları sağlık sigortalarına internet üzerinden bildirmeye başladılar zaten. Bu birçok eyalette yapılıyor. 2021 yılından itibaren ülke genelinde uygulanacak. Ancak doktor raporu şirketinize online olarak göndermiyor. Bunu siz posta ile yapmalısınız. Hasta olduğunuzda iş yerinizi ilk gün bilgilendirmek zorundasınız ancak ilk günden geçerli olacak bir doktor raporunu 3. gün de şirkete ulaştırmanız mümkün.

 

HABERE YORUM KAT