Almanya'da dizel aracı olanlar ne yapmalı?

Almanya'da dizel aracı olanlar ne yapmalı?

ARTI49 canlı yayınında Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtlayan Av. Memet Kılıç, dizel aracı olanlara tavsiyelerde bulundu.

FRANKFURT - Almanya'da Stuttgart, Hamburg, Köln, Bonn şehirlerinde kısmen uygulanmaya başlanan dizel araç yasağının ardından, ilk kez Essen şehri yakınlarında A40 otobanının bir bölgesine de dizel araçlarla girmek yasaklanıyor. İdare Mahkemesi, Essen şehir merkezine de 1 Temmuz'dan itibaren Euro 5 araçlarla girmenin yasaklandığını hükmetti.

Zararı firmalar karşılamalı

Konuyla ilgili ARTI49 canlı yayınına katılıp Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtlayan Av. Memet Kılıç, "Dizel yasağı çevre kirliliği açısından son çareydi. Bugüne kadar hükümetlerin gerekli önlemleri almaları gerekiyordu ancak yapmadılar. Genel olarak Euro 4 ve Euro 5 dizeller için sorunlar var. Bu araçlar yasaklı bölgelere girerlerse ceza kesilir. Araçlarda bazı teknik değişiklikler yaparak, çevreye daha duyarlı hale gelmelerini ve yasaklardan etkilenmemelerini sağlamak mümkün. Ancak bunun bir maliyeti var. Bu maliyeti insanlara bu araçları satan firmalar karşılamalı ancak iktidarın bu yönde bir girişimi yok. Maliyeti vatandaşlara yıkmak istiyor gibi görünüyorlar" dedi.

CDU-CSU, firmaların sözcüsü

Yeşillerin anketlerde sürekli olarak yükselmesini de bu gibi konularda tutarlı politika yapmasına bağlayan Kılıç, "Yeşiller anketlerde yüzde 21-22 bandına yükselerek ikinci parti konumuna geldi. Sürekli bir yükseliş içerisinde. Bu konularda tutarlı politika yaparsanız, halktan da karşılık görüyorsunuz. Ancak CDU-CSU sürekli olarak otomotiv sanayisinin sözcülüğünü yapıyor. ABD'de otomotiv firmalarına ciddi cezalar kesildi. Ancak Almanya firmaları korumak için bunu yapmadı" ifadelerini kullandı.

Dava açmak için iyi düşünün

Bazı avukatların, dizel araç satın alanların dava açmaları durumunda tazminat alabileceklerini söylemelerine dair bir soru üzerine, bu konularda öncelikle tüketici heyetleriyle görüşülmesini öneren Memet Kılıç, "Bu konuda emsal kararları beklemek daha uygun olabilir. Araç üreticisi firmalarla yapılan sözleşmelerde, söz konusu emisyon salımınlarına ilişkin yanlış bir bilgi verilmiş mi, buna dikkat etmek gerekir" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT