Almanya’da Corona alarmı

Almanya’da Corona alarmı

Almanya’da bir kişi Corona virüsü şüphesiyle hastanede tedavi altına alındı.

BERLİN - Çin’de 56 kişinin ölümüne yol açan ve tüm dünyaya yayılan Corona virüsü Almanya’yı da alarma geçirdi. Berlin Senatosu yetkililerinin basına yaptığı açıklamada, başkent Berlin’de bir kişinin Corona virüsü taşıdığı şüphesiyle Alman Kızıl Haç Kliniğine yatırıldığı belirtildi.

Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, ülkede iki kişide, Çin'in Wuhan şehrinden yayılan yeni tip Corona virüsü (2019-nCoV) görüldüğünü bildirmişti.

Buzyn, basına yaptığı açıklamada, Fransa'nın Bordeaux kentinde 48 yaşındaki bir kişide Corona virüsü tespit edildiğini belirtmişti.

Ülkenin Gironde kentinde yaşayan Çin asıllı hastanın önceki gün Wuhan'dan Fransa'ya geldiğini, dün de yüksek ateş ve boğaz ağrısı şikayetleriyle Bordeaux'daki bir hastaneye gittiğini aktaran Buzyn, bu kişinin hastanede karantina altında tutulduğunu söylemişti. Buzyn, ikinci Corona virüsü vakasının başkent Paris'te görüldüğünü kaydetmişti.

Bu kişinin Çin'e seyahat ettiğini ancak Wuhan'a gidip gitmediği konusunda bilgi sahibi olmadıklarını belirten Buzyn, Avrupa'da başka kişilerde bu vakanın görülmesinin muhtemel olduğu uyarısında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT