Almanya'da çevre için benzine zam

Almanya'da çevre için benzine zam

Federal Almanya Çevre Dairesi, iklim hedefleri için benzine 70 cente kadar zam yapılmasını, 120 km hız sınırı koyulmasını ve banliyo parasının (Pendlerpauschale) kaldırılmasını önerdi.

BERLİN - Federal Almanya Çevre Dairesi (Umweltbundesamt), iklim koruma hedefine ulaşabilmek için otobanlarda 120 km hız sınırı getirilmesini, benzine 70 cente kadar zam yapılmasını ve her gün, şehirler arası yolculuk edenlere ödenen banliyo parasının (Pendlerpauschale) kaldırılmasını önerdi.

Almanya'nın iklim korumadaki hedeflerine ulaşabilmesi için, şirket otomobillerine ve dizel yakıta yönelik avantajların kaldırılmasını savunan daire, hedeflerin zor ama ulaşılabilir olduğunu belirtiyor.

Dairenin önerisine göre, 2030 yılına kadar dizele 70, benzine ise 47 cent zam yapılması ve bu artışların 2 etapta gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Almanya'da geçtiğimiz ay Yeşiller Partisi'nin Federal Parlamento'ya sunduğu otobanlara 130 km hız sınırı getirilmesi önerisi reddedilmişti. Almanya, Kuzey Kore ile birlikte dünyada otobanlarının bazı bölümlerinde hız sınırı uygulanmayan 2 ülkeden biri.

HABERE YORUM KAT