Almanya'da bomba paniği

Almanya'da bomba paniği

Sınır kontrollerinde durdurulan bir araçtan çıkan nesne fünye zannedilince, polis harekete geçti.

Geçtiğimiz hafta Paris'te meydana gelen terör saldırısının ardından Avrupa, İsrail-Filistin savaşının Avrupa Birliği'ne bağlı ülkelerde terör saldırılarına yol açabileceğini tartışıyor. AB İçişleri Bakanları toplantısının ardından yapılan açıklamalarda, "Avrupa'yı bekleyen terör saldırılarına karşı ek bütçe oluşturulduğu ve tedbirlerin artırıldığı" dile getirilmişti.

Dün konuya dair gazetecilerin sorularını yanıtlayan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "radikal İslamcı örgütlerin Almanya'da da eylem hazırlığında olduklarını ve başta Yahudi'lerin ibadet merkezleri olmak üzere birçok noktada önlem aldıklarını" duyurdu.

Almanya'da olası tehditler ve kaçak girişlere karşı ülke sınırlarındaki tedbirler artırılırken, ülke içinde de daha önce durdurulan bazı denetimlerin yeniden başlatılması yönünde talimat verildi. Şehirler arası geçiş güzergahlarında da denetim yapan polis ekipleri her gün çok sayıda aracı durduruyor.

KUZEY OTOYOLU BOŞALTILDI

Dün sabah 8:30 sularında Görlitz-Ludwigsdorf otoyolu sınır kapısında denetim yapan ekipler, durdurdukları araçta şüpheli bir durumla karşılaştı. Araçta arama yapan polis memurları, torpido gözünde "uzaktan kumandalı patlayıcı için fünye" izlenimi veren bir nesneye ulaştı. Kuzey otoyolu derhal boşaltıldı ve 13:30'a kadar kapatıldı, bomba imha ekiplerine de haber verildi.

Yetkililerin yaptığı incelemede, nesnenin zararsız olduğu ve bir bomba düzeneğine ait olmadığı ortaya çıktı.

OTO TAMİRİNDE KULLANILIYORMUŞ

Araçta bulunan ve gözaltına alınan Rus uyruklu şüphelinin, sığınmacı olarak Fransa'da bulunduğu, Belarus'ta bir tanıdığının yanında kaldığı ve bugün ülkesine dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Şüpheli, söz konusu nesnenin, oto tamirinde kullanılan bir parça olduğunu belirtti.

ARTI49

HABERE YORUM KAT