Almanya'da bölgesel tren biletlerine zam

Almanya'da bölgesel tren biletlerine zam

Almanya'da uzun hatlarda indirim yapılmasına rağmen, birçok eyalette şehir içi ve yakın şehirler arası bölgesel biletlerin arttırılması şok etkisi yarattı.

FRANKFURT - Almanya'da federal hükümet iklim koruma programları çerçevesinde tren biletlerinden alınan vergilerin yüzde 19'dan yüzde 7'ye düşürülmesi ile trenle ulaşımın desteklenmesi sağlanmıştı. Bu çerçevede, Deutsche Bahn, söz konusu indirimi aynen bilet fiyatlarına yansıtacağını açıklamış ve ICE-EC ile seyahat edilen uzun hatlarda gerçekten de yaklaşık yüzde 10'luk bir indirim sağlanmıştı.

Ancak bölgesel tren idareleri, birçokm eyalette farklı tutum alarak şehir için ve yakın şehirler arası ulaşım fiyatlarına zam yaptılar. Ruhr Bölgesi, Rheinland, Berlin-Brandenburg, Hamburg, Bremen ve Rhein-Main bölgelerinde, bilet fiyatlarına yüzde 1,3 ile yüzde 3,3 arasında değişen oranlarda artış gerçekleşecek.

Ücretsiz ulaşımı tartışırken yapılan üzdü

Almanya'da iklim koruma programları çerçevesinde otobanlara hız sınırı getirilmesi tartışılıyor. Geçtiğimiz ay Yeşiller'in verdiği 130 km hız sınırı önergesi kabul edilmese de, SPD bu konuyu yeniden tartışmaya açarak önemli bir ivme kazandırdı.

Diğer taraftan ülkede 4 şehirde ücretsiz toplu taşımaya geçilmesi için bir pilot proje için hazırlıklar devam ediyor.

Bu çerçevede ülke genelinde uzun hatlarda indirim yapılmasına rağmen, şehir içi biletlerin zamlanması vatandaşların tepkisine neden oldu.

HABERE YORUM KAT