Almanya'da Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar

Almanya'da Atatürk'ü silmeye çalışıyorlar

CHP İstanbul Milletvekili Av. Tanal, “Berlin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Atatürk’ün portresi, fotoğrafı yok. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmek yerine hala Osmanlı temsil ediliyor” dedi.

İSTANBUL - CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nun alt komisyonu olarak gittikleri Almanya ziyaretini değerlendirdi. 

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bünyesinde yer alan alt komisyon "Batıda yükselen İslam ve Müslüman karşıtlığını" araştırmak için geçtiğimiz günlerde Almanya'ya gitmişti. Komisyon Üyesi CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, Almanya ziyareti boyunca yaptığı gözlemlerini şöyle aktardı:

"Almanya ziyareti bir ‘dostlar alışverişte görsün’ ziyaretine dönüştü"

“Öncelikle Türk Parlamentosu olarak gittiğimiz bir ülkede bakanlıklar ile ile Almanya’nın İnsan Hakları Komisyonu ile Ayrımcılıkla mücadele üzerine çalışan Alman Parlamentosunun yetkilileri ile görüşülebilirdi. Almanya ziyaretini yapacağımız listelere, AKP’ye organik bağlarla bağlı olan sivil toplum kuruluşları eklenmiş. Almanya ziyareti bir ‘dostlar alışverişte görsün’ ziyaretine dönüştü.

"FETÖ bitti bu kez de diğer tarikatlara yakın derneklere gidildi"

Sadece dini cemaatlerin hâkim olduğu dernek ve vakıflara gidilmesi, islamafobinin düzeyini anlamak için yeterli veya doğru tercihler değildi. FETÖ bitti bu kez de diğer tarikatlara yakın derneklere gidildi. Zamanımız da kısıtlı değildi. Uzunca da bir süre vardı. Atatürkçü Düşünce Derneklerine gidilebilirdi. Alevi derneklerine de gidilebilirdi. Ya da daha tarafsız derneklere gidilebilirdi. Bu ziyaretten çıkan sonucun sağlıklı olması açısından bu önemliydi.

"Atatürksüz, Türkiye’yi nasıl temsil edeceksiniz?"

Örneğin Berlin Yunus Emre Kültür Merkezi’nde kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi yok. Atatürksüz, Türkiye’yi nasıl temsil edeceksiniz? Kültür Merkezinin kütüphanesinde Atatürk devrimlerini anlatan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlatan kitaplar yok. Türk siyasi tarihi tanıtılmıyor. Ağırlıklı olarak hala Osmanlı dönemi tanıtılıyor. Şu anki mevcut durumumuzu temsil etmek yerine Osmanlı Devleti temsil ediliyor.

"Erdoğan’ın sert söylemleri Almanya’daki sağ partiler yükselişe geçti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanlara yönelik ‘Nazi uygulamaları’ söylemleri sonrası Almanya’da İslamafobinin artışa geçtiği söylendi. Almanya’daki sağ partiler yükselişe geçti. Yükselişe geçmesi, Erdoğan’ın o dönemde Almanya’ya yönelik sert söylemlerinden kaynaklandığını söylendi.”

HABERE YORUM KAT