Almanya'da acil servis araçlarına saldırı: Polis saldırganları arıyor

Almanya'da acil servis araçlarına saldırı: Polis saldırganları arıyor

Alman polisi, Berlin'de itfaiye araçlarına havai fişekli saldırı düzenleyen saldırganları arıyor.

Almanya'da havai fişekler hemen her yeni yıl gecesi, polis ve acil servis ekiplerine karşı bir saldırı aracına dönüşüyor. Bu kötü "geleneğin" kaynağı ve saldırıların nedenleri henüz tespit edilememişken, yeni yıla sayılı günler kala Berlin'de itfaiye ekiplerine havai fişekli saldırıda bulunuldu.

Berlin'de, dün akşam saatlerinde, görev başındaki itfaiyecilere karşı havai fişekli saldırı gerçekleşti. Aldıkları bir ihbar üzerine harekete geçen itfaiye ekipleri, Mehringplatz caddesinde yanan bir havai fişek bataryasını söndürmeye çalışıyordu.

BİR ANDA BELİRDİLER

İtfaiye erleri görevlerini yaptıkları sırada, kimliği henüz belirlenemeyen üç saldırgan, ellerindeki havai fişeklerle, görev başındaki itfaiyecilere saldırdı.

Saldırının ardından araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşan itfaiyeciler, durumu polise bildirdi. Şüpheliler olay yerinden kaçarak uzaklaşırken, polis, "kolluk kuvvetlerine ve eşdeğer statüdeki kişilere tehlikeli bedensel zararla birlikte saldırı" suçundan soruşturma başlattı.

Olayda kimsenin yara almadığı belirtildi.

SAHTE İHBARDA BULUNUP SALDIRMIŞLARDI

Geçtiğimiz ayın başlarında da, Berlin'de itfaiye erleri, "yangın olduğu yönünde" aldıkları ihbarı değerlendirip, tarif edilen adrese vardıklarında, kimliği belirsiz saldırganlar tarafından benzer şekilde saldırıya uğramışlardı.

2022'yi 2023'e bağlayan gün, 33 polis ve itfaiye eri, havai fişekli saldırılarda yaralanmıştı. Alman polisi, bu yılbaşı gecesi de olası saldırıların yaşanacağından endişeli.

ARTI49

HABERE YORUM KAT