Almanya'da 235 milyar yastık altında

Almanya'da 235 milyar yastık altında

Almanya'da bankaların eksi faiz politikası nedeniyle, yastık altında saklanan para miktarı 235 milyar avroya çıktı. Evlerde kişi başına ortalama 2800 avro para saklanıyor.

Almanya'da evlerde kişi başı 2800 avro saklanıyor FRANKFURT - Almanya'da yaşayan vatandaşların yastık altında 235 milyar avro sakladıkları bildirildi. Bild gazetesinin haberine göre, 10 yıl önce yaklaşık 102 milyar avro olan bu miktar, yüzde 130'un üzerinde artış göstererek, 235 milyara çıktı.

Negatif faiz yastık altına itiyor

Alman Merkez Bankası'nın ve Avrupa Birliği Merkez Bankası'nın düşük ve eksi faiz politikası, ülkedeki bankaları müşterilerinin hesaplarına negati faiz yansıtmaya itiyor. Birçok banka, 100 bin avronun üzerindeki hesaplara eksi faiz yansıtırken, bazı bankalar, 1 centten itibaren tüm hesaplara negatif faiz işletiyor.

Yetkililer, bu önlemlerin paraların bankada tutulması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla alındığını belirtirken, çok sayıda kişinin "ne olur ne olmaz" diye yastık altında para tutması, evlerde saklanan para miktarını ileri boyutlara taşıdı.

HABERE YORUM KAT