Almanya Türkiye'ye destek oluyor

Almanya Türkiye'ye destek oluyor
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği güncellenmesinde Almanya'nın tam desteğini gördüklerini belirterek, "İlişkiler bozulursa Almanya da Türkiye de kaybeder. Terör örgütleri ve darbeciler kazanır" dedi.

BERLİN Büyükelçilik binasında düzenlediği basın toplasında görüşmeleri değerlendiren Zeybekci, en kısa sürede Türkiye-Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) mekanizmasıyla ilgili toplantıların yapılacağını söyledi.

Gümrük Birliği’nin güncellemesinde Almanya’nın Türkiye’ye tam desteğini gördüğünü ve Alman tarafının bu desteğin devam edeceğini beyan ettiğini anlatan Zeybekci, görüşmede Türkiye’ye gelen Alman turistlerin sayısının azalmasını konuştuklarını ve Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’in, “Tatil için bu yaz da Türkiye’ye geleceğim” dediğini aktardı.

Zeybekci, görüşmelerde Nazi söylemleri konusunun hiç gündeme gelmediği ve bu konuda herhangi bir diyalog olmadığına işaret ederek, sadece Türkiye’de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel konusunun gündeme geldiğini ifade etti.

Teröristler kazanır

Bakan Zeybekci, önceki gün büyükelçilik binasında Türk iş adamlarıyla yaptığı görüşmede de “Almanya ile Türkiye ilişkilerinin bozulmasından kim kaybeder? Türkiye de, Almanya da. Kim kazanır? Algı operasyonunun arkasındakiler kazanır, terör örgütleri ve 15 Temmuz darbe girişimini yapanlar kazanır" demişti.

 

Fotoğraf: Arşiv