Almanya sınırını yanlışlıkla geçen kaçak Ruslar yakalandı
Alman polisi, Zirchow/Island of Usedom'da, Polonya plakalı bir araçla ülkeye giriş yapmak isteyen kaçak Rusları yakaladı.
Cumartesi günü 03:45 sularında çevirme yapan polis ekipleri, Polonya plakalı bir aracı durdurdu. Yapılan kontrollerde sürücünün 43 yaşında bir Rus olduğu anlaşıldı. Sürücü, kontrol için 04.02.2024 tarihine kadar geçerli olan ve sığınmacılara yönelik bir Polonya kartı ve ehliyet ibraz etti.
Araçta 5 kişilik bir Rus aile de vardı. Anne, baba ve 3 çocuktan oluşan ailenin, şoför tarafından Garz'daki sınıra götürülecekleri, ardından yaya olarak Almanya'ya girmeyi planladıkları tespit edildi. Ancak şoför, bilgi eksikliği nedeniyle Garz'da sınırı geçmiş ve izinsiz olarak Almanya'ya girmişti.
KORUNMA TALEP ETTİLER
Sorgulama sırasında ebeveynler, kendileri ve çocukları için koruma talebinde bulundu. Hakkında "insan kaçakçılığı" suçlamasıyla soruşturma başlatılan şoför, Polonya'ya geri gönderildi.
Aileye ise Stern Buchholz'daki ilk kabul merkezi için bir varış belgesi verildi
Alman polisi uyanık davrandı, kaçak Türk geri gönderildi: Parmak izi kontrolü gerçeği ortaya çıkardı
Alman polisi onu arıyordu: Kaçak Türk yakalandı
ARTI49