Alman polisi uyanık davrandı, kaçak Türk geri gönderildi: Parmak izi kontrolü gerçeği ortaya çıkardı

Alman polisi uyanık davrandı, kaçak Türk geri gönderildi: Parmak izi kontrolü gerçeği ortaya çıkardı

Sahte belgelerle İsviçre'den Almanya'ya girmeye çalışan bir Türkiye vatandaşı, Alman polisinin dikkati sayesinde yakalanarak geri gönderildi.

Almanya'ya türlü nedenlerle göç eden Türklerin sayısında ciddi bir artış söz konusuyken, ülkeden sınır dışı edilenler arasında da Türk nüfusu oldukça kalabalık.

Ülkeye yasa dışı yollarla girdiği ya da girmeye çalıştığı tespit edilen çok sayıda Türk vatandaşı, "iltica" ve "sığınma" başvurularının reddedilmesi durumunda, ülke dışına çıkarılıyor.

Dün bir Türk daha, Alman polisinin kontrolleri sırasında yakalandı.

POLİSİN ŞÜPHESİ SUÇU ORTAYA ÇIKARDI

Polis ekipleri, dün sabah saatlerinde Basel Badischer Bahnhof'ta bir yolcu treninde 28 yaşındaki bir adamdan kimliğini istedi. Adam, polislere Çek vatandaşı olduğunu gösteren evraklar ibraz etti ancak memurlar, evrakların sahte olduğuna dair şüpheye kapıldı.

Bunun üzerine parmak izi kontrol edilen adamın, Türk vatandaşı olduğu anlaşıldı.

İLTİCA BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

Adam hakkında, ülkeyi terk etmesine yönelik emirle bir ikamet soruşturması başlatıldı. İltica başvurusu başka bir devletin yargı yetkisinde olması nedeniyle reddedildi.

"Evrakta sahtecilik" suçundan şahıs hakkında cezai işlem başlatılırken, Türk vatandaşı kaçak, geldiği İsviçre'ye geri gönderildi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT