Almanya o Türk'ü konuşuyor! Kendi hayatını hiçe saydı...

Almanya o Türk'ü konuşuyor! Kendi hayatını hiçe saydı...

Almanya’da seyir halindeki araç şoförünün bilincini kaybetmesinin ardından durumu fark eden Türk sürücü Mustafa Aytaş, aracıyla diğer arabanın önüne geçerek Alman sürücünün hayatını kurtardı.

Almanya’nın Köln kentine bağlı Eil kasabasında kızıyla birlikte aracıyla eve dönerken öndeki araçta bir sorun olduğunu farketti.

Öndeki araca doğru yaklaşan Aytaş araç sürücüsünün başının arkaya eğik olduğunu ve bilincinini yerinde olmadığını farketti.  Aracıyla, bilincini kaybeden sürücünün bulunduğu arabanın önüne geçen Aytaş, yavaş yavaş fren yaparak aracı durdurmayı başardı.

Mustafa Aytaş yaptığı açıklamada ''Hava yastığı açılıp kadını yaralamasın diye sert fren yapmak istemedim. Hemen arabaya koştum ağzından köpükler çıkıyordu yüzü morarmaya başlamıştı ve nabzını hissetmiyordum.'' ifadelelerini kullandı. 

İlk yardım ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptığını söyleyen Aytaş geçen birçok arabayı durdurmaya çalıştığını ama durmadan geçip gittiklerini söyledi.

Kurtarma ekipleri ve polis, Mustafa'dan çok etkilendi. bir polis sözcüsü yaptığı açıklamada: "Hızlı ve cesur müdahalesiyle yaşlı kadını tehlikeli bir durumdan kurtardı." ifadelerini kullandı.

Mustafa Aytaş hayatını kurtardığı kadının 4 gün sonra öldüğünü öğrendi.

Fotoğraf:Unsplash - augustinfoto

HABERE YORUM KAT