Almanya, haftada bir posta teslimini deniyor

Almanya, haftada bir posta teslimini deniyor

Deutsche Post tarafından başlatılan pilot projede, mektupların haftada, 5 günde ve 3 günde bir teslim edilmesi test edildi.

FRANKFURT - Alman Posta İdaresi Deutsche Post, mektupların haftada bir, beş günde bir ve üç günde bir teslim edilmeleri yönündeki bir pilot projeyi uygulamaya soktu. Noel dönemi nedeniyle durdurulan projede, gönüllü katılımcılar, mektuplarını haftada 6 gün olmak üzere günlük periyotlarda değil de, 3, 5 ve 7 günlük periyotlarda almayı kabul etmişlerdi. 

Gelecekte mektuplar taranıp gönderilebilir

Posta İdaresi'nden yapılan açıklamada, bu projenin müşteri memnuniyeti için düşünüldüğü belirtilirken, bazı insanların haftanın belirli günleri şehir dışında oldukları ve evde bulundukları günlerde teslimatın yapılmasını tercih ettikleri kaydedildi. Deutsche Post Basın Sözcüsü, ayrıca mektupların posta çalışanları tarafından açılıp taranarak, isteyenlerin e-posta adreslerine gönderilmelerine ilişkin bir projeyi de değerlendirdiklerini söyledi.

Sendika karşı çıktı

Verdi sendikası ise uygulamayı eleştirerek, mektupları gönderenin Deutsche Post değil göndericiler olduğunu ve ne zaman ulaşmak istediklerine onların karar vermesi gerektiğini dile getirdi. Sendika yetkilileri, mektupların paket kutularına, komşulara veya iş yerlerine de bırakılabilmeleri gibi bir tercih hakkının sunulmasının bu konudaki sorunları çözmeye yeteceğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT