'Almanların tamamen İslami ahlakı var'

'Almanların tamamen İslami ahlakı var'

Almanya'da yol kenarındaki manavda kimsenin olmamasına rağmen, vatandaşların aldıkları ürünlerin ücretini kasaya attıklarını gören gurbetçi, şaşkınlığını gizleyemedi: "Cenab-ı hak Almanlara İman nasip etsin, bu tamamen İslâmı bir ahlak".

DARMSTADT - Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Darmstadt şehrinde bir gurbetçinin kayda aldığı video dikkat çekti. Yol kenarındaki manavdan alış-veriş yapmak için duran gurbetçi vatandaş, tezgahın sahipsiz olduğunu görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Yeni Asya gazetesinden Furkan Enes Durak'ın haberine göre, Darmstadt dışında bululnan çiftlikte ilginç bir uygulama göze çarptı. Alman çiftçi, tarlasında yetiştirdiği ürünleri topluyor ve ardından yol kenarına kurduğu tezgahta satışa çıkarıyor. Gurbetçi bir Türk vatandaşı ise sebze almak için durduğu yol kenarı manavında kimsenin olmadığını görünce şaşırıyor. Çiftçi sattığı ürünlerin başında durmak yerine tabelaya bir not ekliyor ve şöyle diyor: 

"Beğendiğiniz ürünü alınız ve fiyatını kasaya atınız"

Alman çiftçinin insanlara duyduğu güvenden etkilenen gurbetçi vatandaş bir video çekti ve şunları söyledi: 

"Cenab-ı Hak Almanlara İman nasip etsin, bu tamamen İslâmi bir ahlak, çok duygulandım ve sevindim. Bediüzzaman Almanlar için "Bahtiyar Almanlar" diyor, işte bu onların haletlerinden bahtiyar bir halet, Rabbim onlara iman nasip etsin."

HABERE YORUM KAT