Almanlar pazar günü alışveriş yapmak istiyor
BERLİN - Almanya'da pazar günü marketlerin ve mağazaların kapalı tutulmasına ilişkin tartışma yeniden alevlendi. Bir araştırma kuruluşunun yaptığı ankete katılanların yüzde 61'i alışveriş merkezlerinin, marketlerin ve diğer mağazaların pazar günleri de açık tutulmasını istedi.
Ankete katılanların yüzde 39'u ise kiliseyle aynı görüşü paylaşarak, pazarın kutsal bir gün olması nedeniyle alışveriş yapılmasına izin verilmemesi gerektiğini savundu.
Almanya'nın büyük alışveriş merkezi zinciri Galleria Kaufhof ise kurduğu pazar alışverişine izin verilsin inisiyatifiyle, isteyen dükkan sahiplerinin mağazalarını pazar günü de açabilmelerine müsaade edilmesini savunuyor.
Liberal Demokrat Parti (FDP) de perakendecilik sektörünün hareketlenmesi için pazar günü dükkanların açık tutulması fikrine destek veriyor.