Alman polisi Türkleri dolandıran kişiyi arıyor

Alman polisi Türkleri dolandıran kişiyi arıyor

Almanya'da Türkiye'den altın getiren yaşlı bir çifti, "Kuyumcudan arıyorum, altınları geri alalım" diyerek dolandırdığı ve isminin Murat olduğu ileri sürülen bir zanlı aranıyor.

ESSEN - Alman polisi, Essen şehrinde yaşayan 75 ve 71 yaşlarındaki 2 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Murat adlı kişiyi arıyor. 1 Şubat 2017 tarihinde bu kişilerle kontak kuran başka bir zanlı, Türkiye'den önceki yıllarda aldıkları ziynet eşyalarından memnun olup olmadıklarını sordu. Yaşlı çift memnun olmadığını söyleyince, kuyumcunun Almanya'daki temsilcisini göndererek mücevherleri geri alacaklarını söyledi. Bunun üzerine 12 Şubat 2017 tarihinde çiftin evine gelen ve isminin Murat olduğunu söyleyen zanlı, altınları aldı ancak söz verdiği gibi parasını birkaç gün içerisinde havale etmedi.

Bir süre sonra başka bir kişi çifti arayarak, Murat adlı kişinin kendilerini de dolandırdığını ve onu tanıyıp tanımadıklarını sordu. Zanlıyı teşhis eden yaşlı çift bu fotoğrafla polise başvurarak şikayetçi oldu.

 

Konuyla ilgili soruşturma başlatan kriminal polis, olayla ilgili bilgisi olanların ve fotoğraftaki şahsı tanıyanların 0201/829-0 numaralı telefondan kendilerine ulaşmasını istedi.

HABERE YORUM KAT