Alman polisi neye uğradığını şaşırdı: Kaçak göçmenleri sınır dışı edemediler

Alman polisi neye uğradığını şaşırdı: Kaçak göçmenleri sınır dışı edemediler

Almanya'da Irak uyruklu iki kaçak göçmeni sınır dışı etmek üzere gözaltına almaya gelen polis, beklemediği bir manzarayla karşılaştı.

Almanya'da insan kaçakçılığı ve sınır ihlallerine karşı tedbirler bir süredir artırılmış, çok sayıda kaçak göçmen sınır dışı edilmişti. Yine ülkeye kaçak yollarla girdikleri tespit edilen Irak uyruklu iki göçmen hakkında, sınır dışı edilmek üzere yakalama kararı çıkarıldı.

Ancak işler, polisin beklediği gibi ilerlemedi.

BARİKAT KURDULAR

Sabah saatlerinde Schwerin'de yaşadıkları tespit edilen kaçakları almak üzere, kaldıkları prefabrik konuta gelen polis ekipleri, içerisinde çocukların da bulunduğu 6 kişilik ailenin kurduğu barikatla karşılaştı.

Bölgede kaldıkları süre içerisinde yerleşiklik kazandıkları anlaşılan kaçakların gözaltına alınmaması için 34 yaşındaki Afgan uyruklu bir göçmen kadın da polise direniş gösterdi. Polis Afgan kadını gözaltına aldı.

Çevrede polise tepki gösterenlerin sayısı artınca, içeridekilerin zarar görmeleri olasılığını da değerlendiren yetkililer, operasyonu durdurdu.

MÜZAKERE EKİBİ KURULDU

Emniyet tarafından bir müzakere ekibi görevlendirilirken, Iraklılar henüz gözaltına alınamadı. Yetkililer, müzakere ekibinin, göçmenlerin zarar görmemeleri adına diyalog kurulabilmesi için kurulduğunu belirtti.

Fotoğraf: Temsili

ARTI49

HABERE YORUM KAT
2 Yorum